Over Hesker batterijen

Hesker Premium Products is ontstaan uit het gebrek van een goed alternatief voor de originele accu’s van Apple zelf. Hesker wilde een compatible MacBook accu leveren die dezelfde kwaliteit of zelfs van hogere kwaliteit is dan het origineel van Apple. En met trots kunnen wij van Hesker zeggen dat dit gelukt is. Het volledige assortiment van MacBook accu’s van 2005 tot vandaag de dag heeft Hesker ruimschoots op voorraad. Alle batterijen worden doorlopend nieuw geproduceerd zodat de klant geen batterij krijgt welke al een jaar of langer op de plank ligt.

Kwaliteit Hesker batterijen
De kwaliteit van een MacBook accu uit zich in vier onderdelen, de duurzaamheid van de energiecellen, de capaciteit van de cellen, de firmware waarop de accu draait en natuurlijk de behuizing van het product. Op alle vier deze fronten heeft Hesker gekozen voor de beste oplossingen zodat de batterijen gelijkwaardig of bij sommige modellen zelfs beter worden dan het origineel van Apple zelf. De oudere MacBook’s van Apple worden immers niet meer geupdate door Apple en de batterijtechniek welke Apple gebruikt is niet meer verbeterd.

Energiecellen van de hoogste kwaliteit
De energiecellen welke gebruikt worden zijn in Japan geproduceerd. Deze Japanse batterijcellen kunnen vaker opgeladen en ontladen worden, wat zich in de MacBook accu terug vertaald in meer cycles met een accu. Het is immers niet de bedoeling dat er na 100 laadcycles weer een nieuwe batterij gekocht moet worden. Daarnaast kunnen deze cellen meer energie vasthouden dan cellen van bijvoorbeeld Chinese fabrikanten. Hierdoor kan er langer gewerkt worden met een volle accu. Hierin zit dan ook het verschil bij een aantal accu modellen van Hesker en het origineel van Apple. Bij de oudere MacBook modellen heeft Hesker door deze nieuwe cellen meer energie in mAh ter beschikking gekregen dan het origineel van Apple. Zo kan de klant nog langer werken op een acculading.

MacBook accu firmware
Een ander aspect is de firmware welke de accu aanstuurt. De MagSafe oplader mag de accu niet overladen en de MacBook zelf mag de accu niet te leeg trekken. Deze processen dienen goed aangestuurd te worden door de firmware die in de batterij zit. Meldingen dat de batterij bijna leeg is moeten goed doorgegeven worden aan de MacBook en ook het percentage dient netjes te zakken en niet met sprongen te gaan. De firmware welke Hesker gebruikt op de batterijen zorgt hier goed voor en ook toekomstige updates aan de OSX van je MacBook zijn geen probleem.

Hesker batterij behuizing
Een aantal batterij modellen van Apple hebben een metalen casing, dit maakt de batterij steviger en laat het geheel er netjes uit zien. Hesker gebruikt voor haar MacBook batterijen ook deze zelfde metalen behuizing, zodat de accu altijd goed zal passen in de MacBook. De accu’s welke in de MacBook geschroefd zitten hebben een kunststof behuizing met op diverse plekken bevestigingsgaten om de batterij vast te zetten in de MacBook. Er wordt gebruik gemaakt van een stevige kunststofvariant in de kleur zwart met op de juiste plaatsen de bevestigingsgaten om de Hesker batterij te kunnen monteren in de MacBook.